Wednesday, March 14, 2007

FREKANS

Istanbullu bagimsiz indie kollektifi Frekans'i tanitan kucuk bir yazi:

"Frekans, Istanbul'da dogan ve giderek Türkiye'nin diger buyuk kentlerine yayilmakta olan deneysel bir hareket ve bir müzik dalgasidir. Frekans, Istanbul'da müzik yapan 11 grup tarafindan kurulmus bir olusumdur. Su an diger kentlerle birlikte 20'den fazla uyesi vardir. Kurulus amaci gruplarin afis, tanitim ve konser düzenleme acisindan daha iyi organize olmasini saglamak ve böylelikle ürettikleri müzigi daha fazla insana ulastirabilmelerine yardimci olmak; simdiye dek yaptiklari kayitlari biriktirmek, arsivlemek; daha iyi sartlarda yeni kayitlar yapmalarina imkan saglamak; arsivde yer alan görsel ve isitsel ögeleri yayimlayarak dinleyiciye ulastirmaktir. Frekans'in orta ve kisa vadede hedefi bünyesindeki gruplarin üretimlerinin (sarki, konser, afis, vs.) kayit altina alinmasi; her bir grubun ve konser tarihlerinin ortak afisler yoluyla daha fazla kisiye duyurulmasidir. Uzun vadede ise olusturacagi yeni dalganin üretimlerini yayimlayacak bir plak sirketine dönüsmektir.
Bize ulasmak ve demo edinmek isteyenler icin adres: "Caferaga Mah. Bahariye Cad. Sair Latifi Sok. Safak Apt. 25/2 Kadiköy", tel. 0216 414 11 01"


Kollektifteki gruplar:
Dinar Bandosu, DDR, Ars Longa, Not since the illness, Medialuna (sepia), Dus Macunu, HIS, Sessiz Sinema, Grangulez, Bedroomdrunk, Fungu, Kirik Cizgi, Mai, Rumblefish, Kim ki o, Proudpilot, Cin Dugunu, OTR, Garajda.

Frekans ile ilgili NTV'de yer alan haber:

No comments: